INGREDIENSER

 

Argania Spinosa (argan) Kernel Oil er spesielt rik på den essensielle fettsyren linolsyre (omega-6) og antioksidanten E- vitamin. Argan virker veldig mykgjørende og beskyttende på huden.

Askorbylpalmitat (vitamin C - ester) en veldokumentert, stabil, kraftfull og ikke-irriterende antioksidant som har en forebyggende effekt mot rynker, ujevn pigmentering og slapp hud. Ingrediensen har også en blekende virkning på eventuelle arr og mørke pigmenteringer.

Aloe Barbadensis (aloe vera) Leaf Extract bidrar til å regulere hudens syrebalanse og bevare dens fuktighet.

Aqua (vann) virker som et bærestoff for andre ingredienser.

Butyrospermum Parklii (shea) Butter er rik på fettsyren stearinsyre, naturlig E- og A-vitamin (antioksidant) og allantoin og bidrar til å beskytte huden mot ytre påvirkninger som kulde og tørke og oksidativt stress. Har antiinflammatorisk og antibakterielle egenskaper.

Cannabis Sativa (hemp) Seed Oil inneholder en perfekt miks av de essensielle fettsyrene linolsyre (omega-6/ 56 %) og linolensyre (omega-3 /10 %). Oljen inneholder også et høyt nivå av antioksidanten E- vitamin (tokoferol) og zinc. Det nivået  av antioksidanter og fettsyrer bidrar til å regenerere hudceller og dermed hjelpe huden med å kvitte seg med akne forårsaket av bakterier, samt at de virker antiinflammatoriske. Oljen absorberes lett, uten å tilstoppe porene i huden. Egenskapene gjør den fin i hudpleieprodukter for hud plaget med eksem, rødhet og acne.  Oljen er fin for alle hudtyper. 

Cetearyl Alkohol en mykgjørende, vegetabilsk emulgator som stammer fra palme- eller kokosolje.

Cetearyl Glucoside en vegetabilsk sukkerbasert emulgator, som bidrar til å fortykke konsistensen.

Citrid Acid (sitronsyre) pH regulator og BHA eksfolierende effekt.

Coco-Glucoside en mild tensid (vaskeaktiv ingrediens) som er 100 % nedbrytbar i naturen.

Cocos Nucifera (kokos) Oil er spesielt rik på antioksidanten E- vitamin som gir god beskyttelse mot oksidative skader på hudcellene. Oljen har også et svært høyt innhold av fettsyren leurinsyre som bidrar til å gi den antibakterielle egenskaper. Kokosolje virker svært mykgjørende på huden.   

Glycerin (vegetabilsk) ingrediens som bidrar til å holde huden fuktig og myk.

Glyceryl Stearate Citrate en mykgjørende emulgator. Denne er utvunnet av rapsolje.

Glycolic acid (glycolsyre AHA) virker i det øverste hudlaget der den svekker bindingene mellom hudcellene i overhuden og bidrar til en lett avskalling. Resultatet blir en glattere, renere og jevnere hud. Glykolsyre passer bra til akne, hyper-pigmenteringer, tørr hud, psoriasis, rynker og solskadet hud. Dersom man er plaget med eksem eller rosacea, bør man unngå denne ingrediensen.

Helianthus Annus (sunflower) Seed Oil er spesielt rik på den essensielle fettsyren linolsyre (omega-6), antioksidanten E- vitamin(tokoferol). Oljen inneholder også antioksidantene A- C og D- vitamin. Antioksidantene bidrar til å nøytralisere frie radikaler og bidrar til å motvirke dets skader på hudcellene. Det høye utvalget av antioksidanter og fettsyrer bidrar til å regenerere hudceller og dermed hjelpe huden med å kvitte seg med akne forårsaket av bakterier, samt at de virker antiinflammatoriske. Oljen absorberes lett, uten å tilstoppe porene i huden. Egenskapene gjør den fin i hudpleieprodukter for hud plaget med eksem, rødhet og acne.  

Lactic acid (melkesyre AHA) utvunnet av sukker og regnes som en del av de naturlige fuktighetsfaktorene som finnes i huden (NMF=Naturlig Fuktighetsgivende Faktor). Den styrker også hudens barrierefunksjon ved å gjøre den litt surere. Den blir tilsatt i kosmetikk som[HN1]  en pH-balanserer og tåles godt av følsom hud. Når melkesyre tilsettes i høyere konsentrasjoner, har den også en eksfolierende effekt (AHA) og bidrar til at gamle hudceller i ytterhuden fjernes. Huden vil da få et friskere utseende. Dersom du har hud med for eksempel atopisk eksem bør du ikke bruke eksfolierende produkter (for eksempel melkesyre i større konsentrasjoner). Men hud med eksem tåler godt at produktet er tilsatt noen dråper melkesyre for at produktet skal få en pH som er bra for huden. Vi snakker da om ca. 8 dråper per kg. Melkesyre kommer i flere ulike kvaliteter. Den vi bruker er ultra-ren, og er utvunnet av sukker.

Lauryl PCA en aktiv, naturlig ingrediens som gir umiddelbar og langvarig fukt. 

Lauryl Glucoside en svært mild tensid (vaskeaktiv ingrediens) som er 100 % nedbrytbar.

Oenothera Biennis (nattlys) Oil er rik på de essensielle omega-6 fettsyrene linolsyre (70 %) og gammalinolensyre (10-15 %). Fettsyrene er viktig for en god barrierebeskyttelse av overhuden og har en roende effekt på huden. Oljen har fløyelsmyk konsistens og kjennes superbehagelig for en tørr hud som blir lett irritert, rød og plaget med eksem.   

Orbignya Oleifera (babassu) Seed Oil er spesielt rik på antioksidanten E- vitamin som gir god beskyttelse mot oksidative skader på hudcellene. Oljen har også et svært høyt innhold av fettsyren Leurinsyre. Laurinsyre har en antibakteriell effekt på huden. Oljen har en superbehagelig konsistens som gjør huden silkemyk, og er veldig godt egnet for sensibel hud og eksem. Babassuoljen er en palmekjerneolje, men denne er utvunnet bærekraftig.

Myristyl PCA en lipofil PCA-ester med antimikrobielle egenskaper, som bidrar til å begrense kolonisering av spesifikt Propionbacterium acnes.

Panthenol (pro-vitamin B5)en fuktighetsgivende ingrediens som absorberes dypt inn i huden. Panthenol har gode fuktighetsgivende og sårhelende egenskaper og passer godt for en tørr og sensibel hud. Ingrediensen har også anti-inflammatoriske og bakteriehemmende egenskaper. Brukes også som en pleiende og beskyttende ingrediens for håret, og bidrar til volum og glans.

Phenoxyethanol  et mildt konserveringsmiddel (ikke hormon-hermende), som brukes i to av våre hudkremer: Favn exstra norurishing cream og Favn the silk cream. Vi bruker den i en svært lav konsentrasjon, og sammen med andre konserveringsstoffer. Disse to kremene har vi svært mange faste kunder, med sterk atopisk eksem. Vi har aldri fått en eneste klage på at noen har fått en allergisk reaksjon. Kun positive tilbakemeldinger. Begge kremene er nominert til Allergy Awards 2018.

Propanediol utvunnet av sukker, pH regulator

Sodium Anisate /P-Anisic Acid en 100 % naturlig plantesyre med beroligende effekt på betent og irritert hud (dokumentert effekt). En aktiv ingrediens med antimikrobiell virkning.

Sodium askorbyl fosfat (stabilisert C vitamin) en veldokumentert, stabil, kraftfull og ikke-irriterende antioksidant som har en forebyggende effekt mot rynker, ujevn pigmentering og slapp hud. Ingrediensen har også en blekende virkning på eventuelle arr og mørke pigmenteringer.

Sodium hyaluronate binder fuktigheten i huden og styrker fuktbalansen. Vi bruker den i to ulike molekylvekter. Lav molekylvekt fukter litt dypere i huden, mens høy molekylvekt danner et lag av pustende film i det ytterste hudlaget, slik at huden holder seg fuktig og mer motstandsdyktig mot bakterier, støv og UV-stråler. Filmen vil også motvirke sprekkdannelser i huden.

Sodium Chloride (salt) naturlig havsalt, stabilisator

Sodium PCA et naturlig aminosyrekompleks, avledet fra vegetabilske råvarer. Ingrediensen er en av hudens naturlige fuktighetsgivende faktorer (NMF) og en svært viktig komponent i huden som binder vannmolekyler og forhindrer at vannet fordamper og hudcellene tørker ut. Ingrediensen bidrar også til å redusere hudirritasjoner.

Sodium Levulinate en 100 % naturlig naturlig plante syre som bidrar med å balansere syrekappen slik at den blir mer motstandsdyktig mot bakterier (dokumentert effekt). Motvirker bakterievekst i produktet.

Salicylic acid (salisylsyre BHA) fører til en lett avskalling av ytterhuden. Den har evne til å trenge ned i porene og til å løse opp talg som har hopet seg opp. I tillegg har virkestoffet en beroligende effekt på betennelser, rødme og irritasjoner. Anbefales spesielt for hud med hudormer, akne, psoriasis, rosacea og nupper.

Simmondsia Chinensis (jojoba) Seed Oil er spesielt rik på den essensielle fettsyren gadolje (60-80%), E - vitamin antioksidant og zink. Oljen gir en god barrierebeskyttelse av overhuden og har en roende effekt på irritasjoner. Jojoba motvirker fukttap og gjør huden silkemyk.

Squalane (stabilisert form av squalene) er svært lik hudens egen squalene. Den er en svært kraftfull antioksidant, som vi benytter i flere av våre produkter. Squalane er i tillegg en svært god fuktbinder med høy penetreringsevne som gir en mykere hudoverflate, uten at den føles fet eller oljete. Squalane støtter også hudens repareringsprosess og har antibakterielle effekter, også på en svært sensitiv hud. Den fungerer også som en transportør for andre ingredienser, slik at de kan penetrere litt dypere i huden.

Tamarindus (tamarind) Indica Exstract er en kraftfull antioksidant med beskyttende og hudforbedrende egenskaper. Beskytter hudcellene mot frie radikaler og gir en klarere og glattere hud.

Tartaric acid (vinsyre)er utvunnet fra umodne vindruer. Ingrediensen har en hudfornyende (eksfolierende)effekt på huden.

Tocopherol (E-vitamin) fungerer som en antioksidant og beskytter dermed hudens celler mot frie radikaler. E- vitaminet styrker hudens fuktbarriere, har anti-inflammatorisk effekt, gjør huden mer elastisk og har en reparerende effekt på sår og hudskader.

Vitis Vinifera (grape) Juice Extract er en kraftfull antioksidant, rik på penophenols delta-vineferin. Ingrediensen bidrar til å beskytte hudcellene mot frie radikaler og gir en klarere og glattere hud og bidrar til å redusere rynker.